Bygglovsritningar attefallshus

Rita gratis upp ditt attefallshus i vårt ritprogram. Vi skapar sedan bygglovsritningar utifrån skissen.

Alltid fast pris
Vi hjälper dig oavsett kommun!
Vi har alla tjänster du behöver inom bygglov
Ritprogram för attefallshusPlanlösning av ett uppritat attefallshus
Ritprogram som tillåter användare att se en 3D-modell av sitt uppritade attefallshus3D-modell av ett uppritat attefallshus
Ritprogram som tillåter användare att se en sektionsritning av sitt uppritade attefallshusSektionsritning av ett uppritat attefallshus

Bygglovsritningar till attefallshus

Varför oss

Vi på Attefall24 hjälper dig med dina bygglovsritningar hela vägen från granskning av detaljplan till startbesked – alltid till ett fast pris. Våra erfarna konsulter tar fram kompletta handlingar för din bygglovsansökan, oavsett kommun, med alla bygglovsritningar och all annan dokumentation som krävs. Utifrån dina förslag färdigställer vi både konstruktionsritningar och den tekniska information som behöver sammanställas för att minimera handläggningstiden i din kommun.
Attefallshus ritning - planlösning av ett attefallshus

Pris bygglov

Vad kostar ett bygglov? Vi erbjuder alltid fast pris för ditt bygglov eller din bygganmälan (för enklare projekt såsom attefallshus). Att välja bygglov med fast pris gör att du slipper oroa dig för att kostnaden ska öka ifall exempelvis kommunen begär mer dokumentation. Hos oss vet du redan innan vad ditt bygglov kommer kosta, och kan därför slappna av genom hela processen.
Fasadritning attefallshus

Vad krävs för att få bygglov?

För att ditt bygglov ska beviljas krävs noggranna förberedelser, då det är en rad olika handlingar och ritningar som ska skickas in till kommunen. Genom att direkt inkomma med komplett dokumentation till kommunen underlättar man processen avsevärt och får snabbare startbesked för bygget. Vi på Attefall24 har lång och gedigen erfarenhet av att göra allt från konstruktionsberäkningar till färdiga ritningar. Tillsammans med oss går bygglovsprocessen snabbare, utan att göra avkall på kvalitet.
Plan- och sektionsritning av ett attefallshus

Bygglov – hur lång tid tar det?

Handläggningstid för bygglov i din kommun påverkas alltid av din egen insats. Om du har alla dokument och ritningar färdiga från början är handläggningstid för bygglov betydligt kortare. Hur lång tid bygglov tar påverkas – förutom av din egen insats – även av lagstadgade gränser:
  • Den lagstadgade maxgränsen för beslut om bygglov är 10 veckor efter att ansökan anses vara fullständig
  • Handläggningstiden kan förlängas ytterligare 10 veckor, och alltså bli maximalt 20 veckor
  • I praktiken handlar det oftast om betydligt kortare tid än så, i genomsnitt 4 veckor men variationen är stor över landet
Fasader av ett attefallshus

Bygglov och detaljplan

När man ansöker om bygglov finns en lång rad av krav på dokumentation, ritningar och beräkningar. Det spelar dock ingen roll hur noggrann man är om man inte följer detaljplanen. Både städer och tätorter är normalt sett detaljplanerade områden med strikta begränsningar för hur och var man får lov att bygga. Därför inleder vi alltid med att titta på hur detaljplanen ser ut, innan vi kommer igång med ritningar och annan dokumentation.

Eftersom det även förekommer områden som är undantagna detaljplanen, måste man veta hur man skall tyda kommunens olika direktiv. Om man däremot planerar att bygga på landsbygden finns sällan någon detaljplan. Även det kan påverka dina möjligheter gällande vad och hur du kan tillåtas bygga i området. Vi står till ert förfogande med all vår kompetens och erfarenhet på området!
Bygglovshandling som visar fasader av ett attefallshus
Bygglovsritning exempel - Planritning och sektionsritning av ett attefallshus
Fasadritning av ett attefallshus
Ritning attefallshus
Fasadritning attefallshus
Fasadritning av ett attefallshus på 30 kvm

Snabba leveranser

Då våra ritningar grundar sig på din skiss i systemet kan vi erbjuda snabba leveranser.

Bra priser

Vi erbjuder alltid fasta, konkurrenskraftiga priser gentemot andra konsultbyråer.

Bygglovsspecialister

Vi på Attefall24 är specialister på bygglov med över 2600 genomförda projekt.

Samordnat bygglov

Vi har alla tjänster och kontakter du behöver för din bygganmälan.

Smidig bygglovsprocess

Skissa fram ditt attefallshus

Skapa ett konto och rita upp din planlösning. Se din byggnad i 3D och som sektionsritning. Om det är något du undrar över kan du chatta med oss och om du önskar en speciallösning så kan detta enkelt läggas till i efterhand av en byggingenjör.

Offertförfrågan

När du är nöjd kan du antingen begära en offert genom systemet, chatten, support@bygglov24.se eller genom att ringa oss på 08-121 361 68. Inkludera de underlag du har.

Förstudie

I denna fas får vi alla detaljer från dig. När vi mottagit alla underlag sätter vi igång med arbetet och tar över därifrån.

Vi tar fram handlingar

Vi skapar samtliga ritningar åt dig och skickar över dem till dig för granskning. Granska dem tillsammans med din projektledare innan du godkänner dem.

Leverans!

Dina fackmannamässiga handlingar är nu levererade. Klicka här för att se en av våra exempelritningar.

Vi kompletterar

Efterfrågar kommunen kompletteringar så hjälper våra byggingenjörer dig. Om du behöver en hantverkare hjälper vi dig även med att hitta en som passar just ditt bygge. Vi använder vårt kontaktnät för att ta in offerter.

Kontakta oss

Få en kostnadsfri offert på ditt projekt

Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Hoppsan! Något gick fel när meddelandet skulle skickas iväg.

Telefon

Vi finns tillgängliga alla vardagar 07 - 18.
08-121 361 68

E-post

Du kan skriva till oss genom länkarna nedan eller formuläret intill.
support@bygglov24.se
Chatta med oss

Kom igång nu!

Få kompletta ritningar till ditt attefallsbygge