Konstruktionsritningar attefallshus

Rita upp ditt attefallshus i vårt ritprogram. Vi har sedan underlag för att skapa konstruktionsritningar utifrån skissen.

Vi hjälper dig oavsett kommun!
Alltid fast pris – från 4200 kr
Vi har alla tjänster du behöver inom bygglov
Ritprogram som tillåter användare att rita upp planlösningen för sitt planerade attefallsbyggePlanlösning av ett uppritat attefallshus
Ritprogram som tillåter användare att se en 3D-modell av sitt uppritade attefallshus3D-modell av ett uppritat attefallshus
Ritprogram som tillåter användare att se en sektionsritning av sitt uppritade attefallshusSektionsritning av ett uppritat attefallshus

K-ritningar till fast pris

Varför oss

Attefall24 hjälper dig genom hela bygglovsprocessen, från granskning av detaljplan till färdiga och kompletta handlingar för att få startbesked. Våra erfarna och skickliga konsulter upprättar all den dokumentation som krävs. Utifrån kundens egna förslag färdigställer vi konstruktionsritningar och sammanställer all övrig teknisk information, alltid till en fast kostnad och oberoende av vilken kommun du bor i.
Del av en konstruktionsritning - föreskrifter

Pris för konstruktionsritningar

Pris för konstruktionsritningar varierar och beror på en rad parametrar. Hos Attefall24 får du dock alltid fast pris för konstruktionsritningar, oavsett vilken kommun du bor i.
Konstruktionshandling attefallshus - grundplan

Vad är en konstruktionsritning?

För att kunna söka bygglov krävs att du har en grundläggande bygglovsritning. Senare i processen ska du även presentera en så kallad konstruktionsritning. En konstruktionsritning är en detaljerad ritning för hur bygget ska utformas. Både materialval och dimensioner måste framgå tydligt. Utöver detta kan det i vissa fall krävas ritningar av mer teknisk natur. Attefall24 sammanställer allt detta åt dig till ett fast pris och levererar det i korrekt format.

För att minimera handläggningstid för bygglov bör man se över allt man skickar in noggrant. Genom att inkomma med kompletta dokument direkt underlättar man processen väsentligt och får snabbare startbesked. Vi på Attefall24 har lång och gedigen erfarenhet av allt från konstruktionsberäkningar till färdiga ritningar. Anlitar du oss går arbetet snabbare utan att tumma på kvalitén.
Teknisk handling attefallshus - plan

Konstruktionsritning, bygglov och detaljplan

Söker man bygglov eller gör en bygganmälan (för enklare projekt såsom attefallshus) måste man möta mängder av krav på beräkningar, ritningar och annan dokumentation. Att man möter sådana krav spelar dock ingen roll om man inte först har kontrollerat detaljplanen med kommunen.

En detaljplan finns för de flesta städer och tätorter och sätter ramarna för alla byggen i det specifika området. Om du anlitar Attefall24 för konstruktionsritningar till ditt bygglov går vi först igenom detaljplanen noggrant, oavsett vilken kommun du bor i, allt till en fast kostnad. Att tolka kommuners direktiv är inte alltid lätt – inte minst eftersom det förekommer områden som är undantagna detaljplanen – och kräver erfarenhet. I vissa fall, då du exempelvis planerar att bygga på landsbygden, existerar inga detaljplaner. Även det här påverkar hur du får bygga.
Detaljritning attefallshus

Varför behöver man en konstruktionsritning?

Konstruktionsritningen bygger utöver arkitektritningar främst på konstruktionsberäkningar. Förutom själva utseendet är det förstås viktigt för kommunen att bygglovet utfärdas med realistiska planer för materialval och dimensioner.

Beräkningar på vilka dimensioner och material som kan användas påverkar givetvis både konstruktionen i sig och priset för bygget. När man väljer material tar man bland annat hänsyn till hållfasthet. En del material klarar större belastning än andra, men har också andra egenskaper som påverkar. Inte minst sin egen vikt, som ju påverkar totalbelastningen på resten av bygget.

Som du märker är det viktigt med en noggrann konstruktionsritning, och att den som utformar den är erfaren nog att ta alla parametrar i beaktning. Man måste dessutom ta hänsyn till både tillfällig och konstant belastning. Nederbörd som regn och snö påverkar konstruktionen olika beroende på hur fastigheten är utformad, inte minst påverkar kraftigt snöfall både takstolar och undertaket.
Stomplan, takplan och bjälkslagsplan i en k-ritning

Konstruktionsritning vid kontakt med byggentreprenör

Konstruktionsritning är viktigt att ha även när du tar in offerter från byggentreprenörer. Om du har en bra konstruktionsritning som underlag när du begär offerter är det betydligt lättare att jämföra priser och olika tjänster.

Förutom att erbjuda välgjorda konstruktionsritningar för ditt bygglov till fast pris, har vi på Attefall24 ett stort nätverk av byggentreprenörer. Självklart ger vi dig gärna bra tips på bra byggentreprenörer.
K-sektioner av ett attefallshus
K-ritning exempel - Föreskrifter
Konstruktionsritning exempel - Grundplan av ett attefallshus
K-handling - planering av ett attefallshus
Detaljer k-ritning - avser ett attefallshus
Granskningshandling attefallshus - plan
Sektioner av ett attefallshus

Snabba leveranser

Då våra ritningar grundar sig på din skiss i systemet kan vi erbjuda snabba leveranser.

Bra priser

Vi erbjuder alltid fasta, konkurrenskraftiga priser gentemot andra konsultbyråer.

Bygglovsspecialister

Vi på Attefall24 är specialister på bygglov med över 2600 genomförda projekt.

Samordnat bygglov

Vi har alla tjänster och kontakter du behöver för din bygganmälan.

Smidig bygglovsprocess

Skissa fram ditt attefallshus

Skapa ett konto och rita upp din planlösning. Se din byggnad i 3D och som sektionsritning. Om det är något du undrar över kan du chatta med oss och om du önskar en speciallösning så kan detta enkelt läggas till i efterhand av en byggingenjör.

Offertförfrågan

När du är nöjd kan du antingen begära en offert genom systemet, chatten, support@bygglov24.se eller genom att ringa oss på 08-121 361 68. Inkludera de underlag du har.

Förstudie

I denna fas får vi alla detaljer från dig. När vi mottagit alla underlag sätter vi igång med arbetet och tar över därifrån.

Vi tar fram handlingar

Vi skapar samtliga ritningar åt dig och skickar över dem till dig för granskning. Granska dem tillsammans med din projektledare innan du godkänner dem.

Leverans!

Dina fackmannamässiga handlingar är nu levererade. Klicka här för att se en av våra exempelritningar.

Vi kompletterar

Efterfrågar kommunen kompletteringar så hjälper våra byggingenjörer dig. Om du behöver en hantverkare hjälper vi dig även med att hitta en som passar just ditt bygge. Vi använder vårt kontaktnät för att ta in offerter.

Kontakta oss

Få en kostnadsfri offert på ditt projekt

Tack! Din förfrågan har nu skickats iväg.
Hoppsan! Något gick fel när meddelandet skulle skickas iväg.

Telefon

Vi finns tillgängliga alla vardagar 07 - 18.
08-121 361 68

E-post

Du kan skriva till oss genom länkarna nedan eller formuläret intill.
support@bygglov24.se
Chatta med oss

Kom igång nu!

Få kompletta ritningar till ditt attefallsbygge